Profil

314 Vizualizari

        

           Societatea are ca profil fabricarea navelor civile si militare de mici si medii dimensiuni.
Dupa 1990, in lipsa comenzilor din partea sistemului national de aparare, s-a trecut la construirea de nave civile atat pentru export, cat si pentru armatori romani. Au fost realizate nave maritime si fluviale, nave auxiliare pentru diferiti armatori.
Pana in anul 2007 au fost realizate lucrari in vederea asigurarii compatibilitatii sistemului de comunicatii cu sistemul NATO la fregata Marasesti, la dragoarele  maritime si la navele purtatoare de rachete.

Şantierul Naval Mangalia are:

  • capacitatea de a produce nave si ambarcatiuni sportive si de agrement atat pentru beneficiari din tara, cat si din strainatate;
  • si
 • este principalul producator din Romania de nave militare, avand o indelungata experienta in domeniu si avand drept client traditional pe piata interna Ministerul Apararii Nationale;

        În dotarea şantierului se găsesc:

* o cală de lansare care poate ridica şi lansa la apă nave cu lungimi de până la 73 m, lăţime 14 m, pescaj 4 m, deplasament 600 t

* clădiri cu destinaţie de producţie

* clădiri cu destinaţie administrativă

* utilaje diverse: pentru prelucrări mecanice prin aşchiere, utilaje pentru sudură, maşini tâmplarie şi prelucrarea lemnului

* utilaje de ridicat: macarale portal de cheu de 16 şi 50 tone, automacarale de 12,5 şi 50 tone, poduri rulante în fiecare hală de lucru, mijloace de transport intern

       In portofoliul de lucrari pe care firma le-a executat se afla lucrari de intretinere si reparatii la navele militare:

  • fregata Mărăşeşti
  • vedete purtătoare de rachete
  • nave de intervenţie rapidă
  • nave dragoare de mine
  • nava scafandri adâncime
  • corvete 
  • pontoane
 • bărci si ambarcațiuni cu destinație speciala

        Din punct de vedere al calității, toate lucrările executate de către firma noastră s-au desfășurat sub imperativul implementării standardului de calitate SR EN ISO 9001:2015.
        Controlul calității, al mediului, al sănătății şi securității în muncă este permanent unul din principalele obiective avute in vedere.
        Serviciile firmei sunt profesioniste, prompte si avantajoase din punct de vedere tehnico-economic.
        În cadrul șantierului se pot executa lucrări cu un mare grad de diversitate şi complexitate: construcţii metalice, blocsecţii nave, lăcătușerie navală, debitare table pe mașina automată de taiere cu plasmă de tip ERGOREX EXA-NCE 390, care poate debita table cu grosimi de 6-30 mm, lungimi 12000 mm, atât oţel naval, cât şi oţel inox sau aluminiu; lucrări de fasonări table cu lungimi de 3000 mm şi grosimi 0,5 – 12 mm, fasonări profile cornier şi bulb; lucrări de sudură electrică, semiautomată, automată, sudură în mediu de gaz protector.
        În secția mecanică şi tubulatură a șantierului se asigură execuția, montajul şi punerea în funcțiune a instalațiilor mecanice de la bordul navelor, repararea elicelor, cârmelor, liniilor axiale, dar şi a tuturor celorlalte tipuri de instalații, tubulatură, inclusiv fasonarea ţevilor pana la 80 mm diametru, repararea diverselor utilaje din dotarea navelor.
        Se poate derula de asemenea execuția şi reparația instalațiilor electrice, ale instalaţiilor de comunicare, lucrări de amenajări şi dotări cu mobilier, izolaţii şi căptuşeli ale încăperilor, vopsitorie interioară şi exterioară, certificări gas-free, protecţie antivegetativă cu garanţie de minimum trei ani pentru opera vie, curăţare şi vopsitorie tancuri diverse.
        Firma are capacitatea tehnică pentru implementarea la bordul navelor militare a sistemelor integrate de comunicaţii, la standardele NATO.
        Produsele executate şi reparate în şantier pot fi supravegheate şi certificate de majoritatea societăţilor de clasificare: Lloyd’s Register, Germanischer Lloyd, Det Norske Veritas, etc. 

Lasă un răspuns